3 év pluszt jelentene a több D-vitamin
A D-vitamin-hiány megszüntetésével a magyarok halandósága 7-10 százalékkal csökkenne, az átlagéletkor pedig 2-3 évvel nőne - hívja fel a figyelmet a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság (MOOT) a II. D-vitamin nap alkalmából.

A szükséges D-vitamin érték elérése 26 százalékkal csökkentené a csípőtáji törések, 78 százalékkal a gyermekkorban kialakuló 1-es típusú cukorbetegség, 35 százalékkal a rákos megbetegedések és jelentős mértékben az influenza kockázatát – olvasható az MTI-hez február 22-én eljuttatott közleményben, amely napjaink egyik legkomolyabb magyarországi népegészségügyi problémájának nevezi a D-vitamin-hiányt.

A magyarok több mint kétharmada szenved D-vitamin-hiányban tél végére. Ez komoly veszélyforrás, mert a D-vitamin a szervezet egyik legfontosabb hormonjának, a D-hormonnak az előanyaga. Ennek hiányában a csontok törékenysége fokozódik, az esések száma megnő, az immunrendszer károsodik, a szív és érrendszer működése romlik, a depresszióhajlam nagyobb, sőt számos rákos megbetegedés kockázata is fokozódik. Gyermekkorban a csontok fejlődése mellett a megfelelő immunválasz kialakulásához és sok felnőttkori betegség megelőzéséhez elengedhetetlen a megfelelő D-vitamin-pótlás – hangsúlyozza az orvostársaság.

A MOOT szerint a D-vitamin-hiány civilizációs megbetegedés, oka a megfelelő mennyiségű UV-B sugárzás hiánya. Télen a beeső napsugárzás olyan kevés UV-B sugárzást tartalmaz, hogy az nem elegendő D-vitamin-képzésre.


Idén – február 21-én – a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika, a Magyar Védőnők Egyesülete (MAVE) és a Magyar Primer Prevenciós Orvosi Egyesület írt alá szándéknyilatkozatot arról, hogy közösen lépnek fel a D-vitamin-hiány súlyos egészségügyi következményeinek felszámolásáért, ki-ki a saját területén.

Rendkívül fontos, hogy folyamatosan gondoskodjunk a szervezet rendszeres D-vitamin ellátásárál, azonban az év ezen időszakában rendkívül nehéz természetes úton, így ajánlott étrend-kiegészítő formájában. Azonban ennek kiválasztásánál körültekintőnek kell lennünk, nem elegendő a hatóanyag tartalomra figyelemmel lenni, a minőség és a megbízható forrás mellett az még fontosabb, hogy a hatóanyagból mennyi szívódik fel ténylegesen. Az EzMelts termékek egyedülálló szájon át felszívódó technológiájának köszönhetően akár 250x több hatóanyagot juttathat szervezetébe, mint más, hagyományos gyomorban felszívódó kapszulákkal vagy tablettákkal. Válassza a Bone Support csonterősítőt vagy a Multivitamin készítményt, melyek mindegyike biztosítja a szervezet számára szükséges D-vitamin mennyiséget is!

Forrás: MTI, Index.hu
2013 OKT 08 16:50:21/ Hozzászólások (0)