hr

Kedélyjavítás

A B6 vitamin minden más vitaminnál vagy ásványi anyagnál több folyamatban vesz részt a szervezetünkben. Rendkívűl fontos az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez. Alkalmazása kedvező hatással lehet a depresszió és az álmatlanság esetén, de segíthet a szív- és érrendszeri megbetegedések, szélütés, asztmás rohamok esetén is. Segíthet megakadályozni különböző idegi és bőrbetegségeket is.

Megnő a B6 vitamin szükségletünk ha magas fehérjetartalmú étrendet követünk. Enyhíti a hányingert és csökkenti az éjszakai izomgörcsöket. Nélkülözhetetlen a B12 vitamin felszívódásához.

A folsav szedése sok depressziós és más pszichés problémával küzdő ember panaszait enyhíteni tudja. Nélkülözhetetlen a vörösvértestek egészséges működéséhez és régóta használják a gerincvelőt érintő születési rendellenességek megelőzésében.

A folsavhiánnyal számos betegség hozható összefüggésbe, például depresszió, Alzheimer-kór, csontritkulás, nyaki- és vastagbélrák, hallásromlás, bizonyos menstruációs problémák, idő előtti őszülés.

Amerikai kutatók folsav és a stroke kockázatának összefüggéseit elemezve arra a megállapításra jutottak, hogy a rendszeresen folsavat fogyasztók körében majdnem ötödére csökkent a stroke előfordulásának valószínűsége, a folsavat nem szedőkhöz képest.

A B12 vitamin hiánya számos ideggyógyászati, pszichiátriai, vérképző-szervi és szív-érrendszeri megbetegedés kialakulásához vezethet, illetve segítheti azt elő.

Enyhíti a depresszió tüneteit, enyhítheti a cukorbetegség mellékhatásaként fellépő idegkárosodást, fejlesztheti az idős emberek betegségekkel szembeni ellenálló képességét, enyhítheti a Sclerosis Multiplex tüneteit. Jó idegfájdalom, zsibbadás, fülcsengés és fülzúgás megakadályozására.

A H vitamin hiánya fáradtsággal, étvágyvesztéssel, bőrproblémákkal, vérszegénységgel, érzészavarokkal, koleszterinszint emelkedéssel járhat.

Hozzásegíthet az erősebb, egészségesebb körmökhöz, hajhoz. Olyan zsírsavak előállításában segít, melyek nélkülözhetetlenek a bőr, az idegek, és a szőrzet épségének biztosításában. Enyhíti az izomfájdalmakat, védelmet biztosít a cukorbetegségkor fellépő idegkárosodás ellen, jó hatást lehet elérni vele a kopaszság elleni kezelésben, csökkenti az arc és a test ekcémáját és a dermatitist. A hajat egészségesebbé, a körmöket erősebbé teszi.